CCBC2   V2

Центр транскордонного співробітницва

Smaller Default Larger

Вітчизняні експерти ознайомилися з досвідом впровадження економічних реформ країн Вишеградської групи Featured

Вітчизняні експерти ознайомилися з досвідом впровадження економічних реформ країн Вишеградської групи

Робоча зустріч українських та європейських експертів у галузі регіонального розвитку відбулася 29-31 березня 2015 року в Києві у рамках міжнародного проекту «Аналітична підтримка економічних реформ у регіонах України в умовах європейської інтеграції», що виконується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (м. Чернігів) за фінансового сприяння Міжнародного Вишеградського фонду (Словаччина).

Як і планувалося, робота розпочалася з зустрічі представників Поліського фонду та експертів партнерських європейських організацій, що мала на меті ознайомлення з поточною проектною діяльністю та ідеями щодо подальшої співпраці. Європейські експерти надали інформацію щодо можливості реалізації спільних проектів, озвучили практичні рекомендації щодо розширення кола партнерів Асоціації регіональних аналітичних центрів, а також надали поради з нарощування експертного потенціалу Асоціації регіональних аналітичних центрів (АРАЦ).

В подальшому до роботи долучилися представники АРАЦ, які ознайомилися з досвідом Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини в контексті реалізації економічних реформ на рівні регіонів. Відповідно з доповідями виступили представники партнерських організацій країн Вишеградської групи. Також була обговорена концепція майбутнього дослідження, що має бути проведене в українських регіонах у другій половині 2015 року фахівцями АРАЦ, та подальша діяльність в рамках даного проекту.

До відома:

Метою проекту «Аналітична підтримка економічних реформ у регіонах України в умовах європейської інтеграції» є ідентифікація найбільш ефективних шляхів наближення економіки України до економічного порядку країн Європи після створення зони вільної торгівлі з ЄС. Результати проекту можуть бути використані місцевими органами влади та агенціями регіонального розвитку для адаптації регіонального бізнесу до економічних стандартів Європейського Союзу.