CCBC2   V2

Центр транскордонного співробітницва

Smaller Default Larger

Більшість країн ЄС готові підтримувати демократичні зміни в Україні Featured

Більшість країн ЄС готові підтримувати демократичні зміни в Україні

Урядовий офіс Словацької Республіки як програмний оператор Словацької Програми транскордонного співробітництва у тісній співпраці з Інститутом стабільності та розвитку (Чехія) опублікував аналітичний документ за результатами 6-го Форуму європейських прикордонних діалогів з транскордонного співробітництва в Розширеній Європі, який був проведений 24-27 листопада 2015 року в м. Кошице (Словаччина) та м. Ужгород (Україна).

 

Безпосередню участь у Форумі взяв заступник голови Ради Центру транскордонного співробітництва Борис Уваров, який виступив з презентацією «Актуальні проблеми транскордонного співробітництва прикордонних регіонів та можливі шляхи їх вирішення. Погляд з України». В ході свого виступу Б.Уваров зупинився на останніх досягненнях неурядового сектору Чернігівської області в сфері транскордонного співробітництва, а також привернув увагу учасників Форуму на негативний вплив геополітичних факторів, зокрема агресивну зовнішню політику Росії, на динаміку розвитку транскордонних контактів у Прикордонному Співтоваристві «Єврорегіон «Дніпро». При цьому було наголошено на важливості для України та її окремих регіонів подальшого поглиблення співробітництва з Європейським Союзом, зокрема з країнами Вишеградської четвірки, досвід впровадження демократичних реформ яких має неабияку цінність для нашої держави.

Посилання:

http://www.eeagrants.sk/brochure-from-6th-european-border-dialogues-forum-on-cross-border-cooperation-in-a-wider-europe-published/