CCBC2   V2

Центр транскордонного співробітницва

Smaller Default Larger

Аграрна профтехосвіта в Україні: реалії та перспективи (круглий стіл в Чернігові) Featured

Аграрна профтехосвіта в Україні: реалії та перспективи (круглий стіл в Чернігові)

Аграрна профтехосвіта в Україні: реалії та перспективи (круглий стіл в Чернігові)

2018 року в м. Чернігові відбудеться круглий стіл, присвячений стану та перспективам системи професійно-технічної освіти в аграрному секторі в Україні. Під час заходу будуть представлені проміжні результати дослідження, яке базувалося, в тому числі, на соціологічному опитуванні.

Захід організовує ГО «Центр транскордонного співробітництва» в рамках проекту «Сприяння регіональній професійній освіті у сфері сільського господарства та розвитку сільських територій в країнах Східного партнерства», що отримує підтримку через схему регрантингу Форуму громадянського суспільства Східного партнерства та фінансується Європейським Союзом в рамках його підтримки громадянського суспільства в регіоні.

Результати дослідження показали, що тільки 4 зі 100 навчально-практичних центрів галузевого спрямування в Україні орієнтовані на підготовку учнів-аграрників. Попри високий рівень непрацевлаштованості випускників ПТУ, попит на робітничі професії залишається незадоволеним.

Будемо говорити також про те, що перешкоджає працевлаштуванню випускників ПТНЗ сільськогосподарських професій, причини непопулярності професійно-технічної освіти, неактуальність та неспроможність сучасної системи підготовки робітників аграрної галузі забезпечити підготовку кваліфікованих працівників відповідно до соціально-економічних потреб суспільства.

Час проведення: 11.00-13.00

Місце проведення: Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти в Чернігівській області, вул.Коцюбинського, 42 (2-й поверх).

До участі запрошуються представники регіональних органів влади, громадських організацій та ЗМІ.

 

Донцова Олеся

ГО «Центр транскордонного співробітництва»

097-983-04-88

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.cts.org.ua

 

Довідково: проект «Сприяння регіональній професійній освіті у сфері сільського господарства та розвитку сільських територій в країнах Східного партнерства» отримує підтримку через схему регрантингу Форуму громадянського суспільства Східного партнерства та фінансується Європейським Союзом в рамках його підтримки громадянського суспільства в регіоні. У рамках схеми регрантингу Форум громадянського суспільства Східного партнерства підтримує проекти своїх членів, які сприяють досягненню місії та цілей Форуму. Загальна сума для конкурсу 2018 року складає 250 000 євро. Гранти доступні для ОГС країн Східного партнерства та країн ЄС. Основними напрямками підтримки є демократія та права людини, економічна інтеграція, навколишнє середовище та енергетика, контакти між людьми, політика в галузі соціальної та трудової політики.

Проект спрямований на покращення регіональної професійної освіти у сфері сільського господарства країн Східного партнерства. Метою даної ініціативи є вивчення потреб регіональної професійної освіти аграрного спрямування, розробка рекомендацій щодо подальшого вдосконалення програм професійної освіти на регіональному рівні у країнах-учасницях Східного партнерства (зокрема, Україні, Молдові та Грузії), а також просування реформ у країнах Східного партнерства у сфері професійної освіти, посилення регіональної співпраці та ефективного формування державної політики.