CCBC2   V2

Центр транскордонного співробітницва

Smaller Default Larger

Досвід країн Вишеградської групи для єврорегіону «Дніпро»

Досвід країн Вишеградської групи для єврорегіону «Дніпро»

Українські та білоруські делегати, представники неурядових організації та державних структур, відвідали країни Вишеградської групи (Угорщина, Словаччина, Чехія, Польща) у період з 21 по 29 квітня. Навчальний тур відбувся у рамках проекту «Європейський досвід розвитку комунікаційної стратегії в рамках єврорегіонів», який реалізовується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень у партнерстві з Центром Європейської Співпраці за фінансової підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду.

Поточний стан угорсько-українських та угорсько-білоруських відноснин саме в контексті економічного співробітництва обговорювали учасники зустрічі в Будапешті, відвідавши Міністерство національної економіки Угорської республіки.

Також у рамках цього візиту представники Департаменту європейської співпраці ознайомили учасників з специфікою функціонування єврорегіонів в Європі. Окрему увагу приділили вивченню досвіду роботи представництва українських прикордонних територій, що входять у склад єврорегіону «Дністер».

Окрім всього, можливі шляхи налагодження співпраці шукали учасники проектного заходу у стінах Міжнародного Центру Демократичних Перетворень (Будапешт).

У прикордонному містечку Егер (Угорщина) відбулася зустріч з виконавчим директором Карпатської фундації, де йшлося про розвиток зазначеної локації в контексті діяльності організації, як частини єврорегіону в цілому.

Зустріч з представниками Міжнародного Вишеградського Фонду відбулася 24 квітня в Братиславі. Учасники туру детально ознайомилася з напрямками роботи організації, в яких були зацікавлені. Також у ході дискусії були обговорено процес впровадження даного проекту.

Крім всього, у рамках проектного заходу учасники побували в Міністерствах закордонних справ Словаччини та Чеської Республіки, а також місцевих адміністраціях Братислави та Вроцлава. Зустрілися з членами правління таких фундацій як Інститут стабільності та розвитку (Чехія) та Центр словацької зовнішньополітичної асоціації.

Джерело: Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень